index outreach europe u kunt helpen kunstnijverheid nieuws contact

[projecten]   voorbeeldprojecten   [onderwijsprojecten]   [middelbaar onderwijs]   [bijzondere projecten]

  Waterhandel in Mombassa  
    Filicia Issa is een vrouw van 37 jaar. Zij en haar man hebben twee dochters, 5 en 8 jaar oud. Zij zorgen daarnaast voor een kind van haar zuster. Zij wonen zo'n 10 km ten westen van Mombassa, niet ver van de hoofdweg naar Nairobi.Filicia is lichamelijk gehandicapt. Omdat zij een bocheltje heeft, kan ze het zware werk op het land niet doen. Haar man verloor zijn baan, toen in 1996 het bedrijf waar hij werkte sloot en sindsdien heeft hij geen ander werk kunnen vinden. Het gezin heeft geen betrouwbare bron van inkomsten. In hun gebied (Kwa Jomvu) zijn er, zoals in de meeste delen van het Mombassa district, voortdurend problemen met de watervoorziening.
Filicia stuurde Outreach Europe een aanvraag, met een begroting, om vanaf de hoofdwaterleiding een eigen leiding naar hun huis aan te leggen, een tank van 500 liter en een watermeter te installeren.
Nu verkoopt ze water aan gezinnen in de buurt. Outreach Europe gaf haar een lening van 500,-- om het project te starten.
 

Water halen in Mombassa.

  Na drie maanden maakte Filicia voldoende winst om de drie kinderen terug naar school te sturen. De kinderen (en de ouders) zien er nu goed gevoed en gezond uit. Het gezin breidde hun kleine handel uit met een tweede tank om ook in perioden van droogte voldoende watervoorraad te hebben. De lening is nu geheel afbetaald.
 
Van arme mensen zijn Felicia en haar man kleine ondernemers geworden.

 

 
 

klik om meer te weten over een zelfhulpproject: Osiepe Vrouwengroep.